Activiteiten

Bij O-Recordings kunt u terecht voor:

  • het maken van geluidsregistraties van orkesten, koren, bands etc. Zowel live als studio werk;
  • het vermenigvuldigen van geluidsdragers;
  • Restauratie van LP's en cassettes en het overzetten naar CD;
  • Overzetten van VHS banden naar DVD;
  • het remplaceren als bastubaist voor diverse orkesten en gezelschappen;
  • de ontwikkeling van PC software;

Meer informatie over het maken van een geluidsregistratie kunt in de FAQ (Frequently Asked Questions) vinden. Hieronder vindt u een curriculum vitae van de eigenaar van O-Recordings:

 

Marcel begon on 11 jarige leeftijd met bastuba spelen bij de Koninklijke Harmonie van Gronsveld waar hij ook zijn eerste opleiding genoot. Tijdens de lessen aan Kumulus te Maastricht werd hij in 1984 aangenomen bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Met dit orkest, waar hij overigens nog steeds remplaceert, maakte hij concertreizen naar o.a. Boston, Dallas, San Antonio, Valencia, Sofia en Letland. Ook tijdens zijn diensttijd was Marcel werkzaam als muzikant. Na een succesvol proefspel werd hij aangenomen bij de Kapel der Genie waarmee hij o.a. concertreizen maakte naar Hamburg, Kiel en Lourdes.

In het begin van de negentiger jaren werd hij aangenomen als eerste Bb-bas van Brass Band Limburg. Met de brassband maakte hij reizen naar o.a. Cardiff, Bern en Montreux. Naast zijn lidmaatschap van Brass Band Limburg is Marcel regelmatig te beluisteren bij Sainte Cecile Eijsden, De Koninklijke Harmonie Thorn en Colchester Brass (GB) om er enkele te noemen. Eind 2006 heeft hij samen met een viertal andere muzikanten de theatergroep Koperpoets opgericht. Ook is Marcel regelmatig op de Limburgse concourspodia te horen. Daarnaast is hij als vaste studiomuzikant verbonden aan Marlstone Music. 

Naast het klassieke HaFaBra repertoire is Marcel ook regelmatig op de theaterpodia te zien. Zo deed hij samen met het Huis van Bourgondië de productie "Doa tuut 't". In 2008/2009 tourde hij met Theatergroep Het Vervolg in het stuk "Kaatje is Verdronken" langs alle grote theaters in Nederland. In 2017 gaf hij met Koperpoets een aantal voorstellingen in de amgeving van Shanghai.

Marcel heeft masterclasses en/of workshops gevolgd bij James Gourlay (GB), Piet Joris (NL), Hans Nickel (NL), Oystein Baadsvik (N) en Patrick Sheridan (USA).

Naast zijn muzikantenleven is hij begonnen met het maken van geluidsregistraties van diverse orkesten. De kwaliteit van de opnamen sprak zich rond. Met name de directheid en transparantie van de opnamen zorgen ervoor dat zijn diensten veelvuldig gevraagd worden. Zoals in de referenties aangegeven weten ook steeds meer solisten hem te vinden. Vanwege de mobiliteit van de beschikbare apparatuur besteedt ook een van de gevestigde studio's (Marlstone Music) de locatie opname bij hem uit.

Overdag is Marcel werkzaam als software manager bij Neways Technologies. Vanuit die ervaring en klantwensen schrijft hij specifieke PC software. Binnen Neways Technologies wordt de gehele resource allocatie en uren administratie m.b.v. software geschreven door Marcel.